Icarai ligt in het Caucaia district, welke behoort tot de metropool Fortaleza.

 Oorspronkelijk was Caucaia een Indianendorp, gekoloniseerd door Portugal en bekend onder de naam "Vila Nove de Sote".  Haar stranden zijn zeer populair voor het zachte en propere water van de Atlantische Oceaan, voor de enorme duinen, exotische palmbomen, moerassen en natuurlijke meren, waardoor dit gebied een waar paradijs voor het oog is.

 

Dit landschap leent zich tevens sterk tot avontuurlijke sporten, zoals alle vormen van surf ( wind, kite en golfsurf), buggytrips door de duinen, ecologische treckingtochten, regatta enz....

 

 

 

 

 

 

 

Icarai en omgeving

 

Gelegen op een afstand van 20 minuten van het centrum van Fortaleza wordt Icarai beschouwd als een randgemeente.  Dankzij een geasfalteerde dubbele rijweg is de toegang snel en eenvoudig.

 

Het strand van Icarai is bekend voor surf, vooral van september tot april wanneer de zee voltij is en er nationale en internationale kampioenschappen georganiseerd worden.  Het heeft een degelijke infratructuur met bank (Banco do Brasil), supermarkt, snackbars, apotheker, en telefooncellen.

 

Tijdens de weekends wordt het druk bezocht door toeristen.  Verschillende strandbars zorgen dan ook voor de nodige ontspanning met heerlijke coctails,  live muziek en uitgebreide menus met lokale visgerechten en snacks.

 

 Van juni to december is het droogseizoen.  Tijdens de andere maanden kan er sporadische een korte hevige regenbui vallen, met daarna een overvloed aan zon.  De gemiddelde temperatuur is 28°C het hele jaar door.

 

 

 

 

 

 

 

 

Naast Cumbuco, op 10 min. van Icarai, ontdek je verschillende zoetwatermeren, zoals "Lagoa de Banana", zalig voor een verkoelend plonsje, of " Lagoa de Cauipe", voor wind en kitesurfing.  Andere bekende attracties zijn de soms wel zeer verlaten stranden zoals Fleixeiras, Lagoinha, Canoa Quebrada en Morro Branco op 1 à 2 uur rijafstand van Icarai.

 

Op 3.5 uur van Icarai ligt Jericoacoara, één van de mooiste stranden ter wereld en kan men bereiken per buggy of 4x4.

Naast het ontdekken van de uitgestrekte kustlijn is het ook de moeite landinwaards te trekken.  In 2 uur bereik je de Baturité gebergte (Serra de Baturité ligt op 1000 meter boven het zeeniveau) waar de bezoeker zich verrast door de rijke tropische vegetatie, vele watervallen en prachtige panoramische views.  Een ideale plek voor een stevige wandeling met een aangename temperatuur.

 

Jaarlijks rond eind juli viert de stad Fortaleza zijn eigen 4-daagse carnaval, de "Fortal", waarbij vele muzikale groepen (Trio Eletricos) per stoet door de stad heendanst.  Een ideale gelegenheid om het braziliaans temperament op te snuiven.

home